Skip to main content
Γρηγορίου Λαμπράκη 36, 16674 – Γλυφαδα (+30) 210 9615860
Δρ. Βαλεντίνη Κωσταντινίδου

Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου

Η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου είναι ερευνήτρια Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Διατροφογενετική και στην αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς. Είναι ιδρύτρια του DNANUTRICOACH® και της μεθόδου Διατροφικής ενδυνάμωσης – Food Coaching. Είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Διατροφής (ASN) από το 2012 και πιστοποιημένη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με άδεια εξασκήσεως στην Ισπανία (CAT001746) και στην Ελλάδα. Ανήκει στο μητρώο διδασκόντων του Ελληνικού  Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (159/2019). Είναι επίσης πιστοποιημένη Life Coach από τον Βρετανικό Σύλλογο Πιστοποίησης IAPC&M.

Ασχολείται ερευνητικά με την προληπτική και θεραπευτική δράση της διατροφής από το 2001. Έχει υπάρξει υπότροφος του ΙΚΥ για τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στην Ισπανία. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στις ευεργετικές τους δράσεις στην προάσπιση της ανθρώπινης υγείας με βάση το DNA. Έχει συνεργαστεί με ομάδες κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως στα ερευντηικά κέντρα των πανεπιστημίων Tufts, Harvard Medical School, IMDEA, Rovia i Virgili, IMIM, σε ΗΠΑ και Ισπανία και στο Ελληνικό ίδρυμα Υγείας στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει στα Ισπανικά Πανεπιστήμια Universitat Oberta de Catalunya και Universidad Camilo Jose Cela.

Τα πτυχία της

Η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου έλαβε το πρώτο της πτυχίο από τη σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του τότε ΤΕΙ της Αθήνας από όπου και ξεκίνησε το 2001 την ερευνητική της δραστηριότητα λαμβάνοντας την Ευρωπαϊκή, προ-πτυχιακή υποτροφία Leonardo da Vinci για ερευνητική πρακτική στην Ισπανία. Αποφοιτεί και παίρνει την κρατική υποτροφία ΙΚΥ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές που την οδηγούν ξανά πίσω στην Ισπανία και στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης, το 2006, (το πρώτο Ισπανικό Πανεπιστήμιο σε παγκόσμια κατάταξη) από όπου λαμβάνει το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα εξειδίκευσης στη Βιοϊατρική Έρευνα και στη συνέχεια το Διδακτορικό της στη Βιοϊατρική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το τελευταίο της  Πανεπιστημιακό πτυχίο είναι αυτό της Διατροφολογίας – Διαιτολογίας και το λαμβάνει από το Πανεπιστήμιο CEU San Pablo της Μαδρίτης, όταν αποφασίζει να αφήσει την ακαδημαϊκή καριέρα και να ασχοληθεί με την μετάδοση και κλινική εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης.

  • Τα πτυχία της
  • Τα πτυχία της
  • Τα πτυχία της
  • Άρθρα στον τύπο
  • Άρθρα στον τύπο
  • Άρθρα στον τύπο

Άρθρα στον τύπο

Ενδεικτικά οι πιο πρόσφατες εμφανίσεις της Δρ. Βαλεντίνης Κωνσταντινίδου στον ελληνικό και ξένο τύπο είναι:

Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στις ειδήσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 για την απονομή βραβείου (λεπτό 32ο), στην ισπανική LAVANGUARDIA, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για το 2ο φεστιβάλ Καινοτομίας, στην Διεθνή έκθεση ΧΕΝΙΑ 2019, στο ΕΠΙΧΕΙΡΩ, στο LIKEWOMAN.GR, στο INSIDER.GR, στο ΝΟΥΠΟΥ.GR, ως μέντορας στο ελληνικό WOMENONTOP, στο ελληνικό φεστιβάλ Αντιγήρανσης, στο Σύνδεσμο Βιοεπιστημών της καταλονικής κυβέρνησης BIOCAT, στο ισπανικό bloq El vuelo de mi falda.

Youtube

Δες όλες της παρουσίες της σε ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.

Η έρευνα της

Η έρευνά της Δρ. Βαλεντίνης Κωνσταντινίδου εξειδικεύεται στα διατροφογενομικά οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, υψηλού σε φαινολικά συστατικά, για την πρόληψη μακροχρόνιων παθήσεων, όπως των καρδιοαγγειακών. Εχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στις ομάδες κορυφαίων επιστημόνων και ειδικών ανά τον κόσμο (π.χ. Καθ. Δημ. Τριχόπουλος, Καθ. Αντωνία Τριχοπούλου, Καθ. Jose Maria Ordovas, Καθ. Maria Isabel Covas κτλ) ζώντας από το 2006 μόνιμα στην Ισπανία (Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Ρέους) έως το 2019 που επέστρεψε πάλι στην Ελλάδα. Κατέχει πληθώρα πρωτότυπων, επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές, κεφάλαια σε πανεπιστημιακά βιβλία και παρουσίες σε επιστημονικά συνέδρια παγκοσμίως.

  • Η έρευνα της
  • Η έρευνα της
  • Η έρευνα της
  • Οι διακρίσεις της
  • Οι διακρίσεις της
  • Οι διακρίσεις της

Οι διακρίσεις της

Η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε το συγγραφικό της έργο, λαμβάνοντας πληθώρα βραβεύσεων σε παιδικούς συγγραφικούς διαγωνισμούς με σημαντικότερη τη συμμετοχή της στην πρώτη Βουλή των Εφήβων, σε ηλικία 16 ετών, το 1995, κατόπιν Πανελλήνιου συγγραφικού διαγωνισμού. Στην πορεία το συγγραφικό της έργο προσανατολίστηκε σε ερευνητικά άρθρα, κεφάλαια σε βιβλία και επιστημονικά κείμενα για το ευρύ κοινό.

Το 2012, μετά από πολύχρονη παραμονή και εκπαίδευση στην Ισπανία,  η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου γίνεται Πανεπιστημιακή λέκτορας και έκτοτε προσκεκλημένη εισηγήτρια σε μεταπτυχιακά προγράμματα δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων στην Ισπανία. Από το 2012, είναι επίσης μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Διατροφής (ASN), μέλος του Ισπανικού Συλλόγου Διατροφής (CODINUCAT 001746) και μεταξύ άλλων, είναι ιδρυτικό μέλος και πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού οργανισμού Ιατρικής του τρόπου ζωής, European Lifestyle Medicine Organization (ELMO). Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης της, το 2016 πιστοποιείται ώς Life Coach από τον Βρετανικό οργανισμό πιστοποίησης International Authority for Professional Coaching & Mentoring.

Στην Ελλάδα

Το 2018 η Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου και το εγχείρημα της DNANUTRICOACH® επιλέγονται από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ) και λαμβάνει σημαντική βοήθεια για την επιστροφή της στην Ελλάδα. Τον ίδιο χρόνο βραβεύεται από το Φυτώριο Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Κηφισιάς για την επιχειρηματική της πρόταση.

Το 2019 επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί όλη την επιστημονική της γνώση και εμπειρία προσφέροντας υπηρεσίες εφαρμοσμένης διατροφογενετικής στο ελληνικό κοινό και στους Έλληνες επαγγελματίες υγείας. Η πολύπλευρη ακαδημαϊκή και επαγγελματική της δράση στους τομείς της διατροφής, έρευνας, διδασκαλίας, επιχειρηματικότητας, της δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζει ολοκληρωμένα, μη-παρεμβατικά, προγράμματα πρόληψης και ευεξίας, που βασίζονται στην επιστημονική γνώση και ταυτοχρόνως ακουμπούν στέρεα στις ανάγκες του καθενός.

Το 2021, εκδίδεται το πρώτο της βιβλίο στα ελληνικά με τίτλο «To DNA στο πιάτο σου» από τις εκδόσεις Iwrite. Σήμερα, είναι λέκτορας διατροφογενετικής και διατροφής στα ισπανικά πανεπιστήμια UOC και Tech.

  • Στην Ελλάδα
  • Στην Ελλάδα
  • Στην Ελλάδα
Δρ. Βαλεντίνη Κωσταντινίδου
Κλείσε ένα 15λεπτο, δωρεάν, ενημερωτικό ραντεβού
με τη Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου